flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Даниїла Чорненька про результати роботи палати за перші пів року процесуальної діяльності

05 березня 2020, 17:00

За 6 місяців з початку процесуальної діяльності на розгляд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду надійшло 734 кримінальні провадження: апеляційні  скарги, клопотання та подання про визначення підсудності,  заяви.

Станом на 5 березня 2020 року розглянуто 641 кримінальне провадження.

Залишок нерозглянутих проваджень – 93, що становить 12,7% від загальної кількості справ, що надійшли.

В Апеляційній палаті працює 11 суддів з 12, оскільки одна вакансія не була заповненою.

Судові засідання судді проводять колегіально. Так,  197 кримінальних проваджень розглянуто у складі п’яти суддів, 313  - у складі трьох, а доля інших проваджень вирішувалась суддями-доповідачами одноособово.

Із вищезазначених апеляційних скарг до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду надійшли скарги на вироки суду першої інстанції в 6 справах. На сьогодні судом розглянуто апеляційні скарги на вироки у двох справах, що становить 33,3% від усіх скарг, які подані на вироки. На апеляційному розгляді залишається 4 кримінальні справи з постановленими двома виправдувальними вироками. Одна із справ надійшла 20 лютого 2020 року та призначена до розгляду. У трьох інших - проводиться апеляційний  розгляд, у тому числі по одній з новим  повним дослідженням доказів.

Строк розгляду більшості кримінальних проваджень - 3 дні. Варто зазначити, що основними причинами відкладення судових засідань або зняття справ з розгляду є: неявка учасників процесу та відсутність на дату розгляду повідомлень про вручення судових викликів, задоволення клопотань сторін через неможливість взяти участь у засіданні, зайнятість членів колегії в розгляді інших справ, перебування судді на лікуванні тощо.

Разом з тим, кожним суддею та працівником управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати вживаються заходи для виконання завдання кримінального провадження:  захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого  судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Дата оприлюднення: 05 березня 2020, 16:48

Дата останнього оновлення інформації: 05 березня 2020, 18:24