flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неправомірна вигода в особливо великих розмірах: АП ВАКС ухвалила новий вирок колишньому голові Гвоздівської сільради на Київщині та ексдепутату цієї ж ради

13 червня 2024, 13:19

Сьогодні, 10 червня 2024 року, Апеляційна палата завершила розгляд апеляційних скарг на вирок ВАКС від 15.02.2023 р., яким колишнього голову Гвоздівської сільради на Київщині та ексдепутата цієї ж ради визнано винуватими у проханні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та в одержанні частини такої неправомірної вигоди у розмірі 10 тис дол. США (ч. 4 ст. 368 КК України) та призначено їм покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на 3 та 2 роки відповідно та з конфіскацією половини належного їм майна, кожному.

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів АП ВАКС відмовила у задоволенні апеляційних скарг сторони захисту та задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, визнавши колишніх посадовців винуватими в одержанні неправомірної вигоди службовими особами в особливо великих розмірах (двома частинами - 10 тис. доларів США та 300 тис. євро) за вчинення дії з використанням наданої влади, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди. В іншій частині вирок залишено без змін.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду протягом трьох місяців.

 

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 13 червня 2024, 13:14

Дата останнього оновлення інформації: 13 червня 2024, 13:19