flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

VІI Київський полілог: пошук шляхів вирішення актуальних проблем українського судочинства

13 червня 2024, 13:19

Про актуальні питання та нові виклики українського судочинства говорили на теренах VІI Київського полілогу, що відбувся минулої п’ятниці у Верховному Суді.

До обговорення долучились Голова ВАКС Віра Михайленко, Голова Апеляційної палати Олександр Семенников, а також судді ВАКС та АП ВАКС - Катерина Сікора, Інна Білоус, Катерина Широка, Даниїла Чорненька, Дмитро Михайленко й Сергій Боднар.
 
«Ми живемо в часи, коли суспільні відносини розвиваються дуже стрімко, динамічно і інновативно. Застосовуються нові сучасні методи вчинення і приховання корупційних діянь. В цій стрімкості законодавство не встигає адаптуватися, а судова практика виявляється більш гнучкою і динамічною. І саме такі заходи дозволяють суддям за участю інших представників юридичної спільноти і науковців обмінюватися досвідом, ідеями і виробляти сучасні підходи вирішення тих чи інших питань», - зазначила у вітальному слові голова ВАКС Віра Михайленко.
Полілог - це майданчик, на якому можна обговорити проблеми кримінальної юстиції та разом знайти консенсус для їх вирішення. Такі заходи допомагають визначити план необхідних задач на перспективу.
Учасники заходу дискутували на теми, повʼязані із забезпеченням єдності судової практики в контексті ефективності кримінальної юстиції та забезпечення права на справедливий розгляд справ, зокрема, в контексті справ про корупцію.
 

Захід організовано у співпраці Верховним Судом, Вищим антикорупційним судом, Вищою радою правосуддя, Інститутом держави і права ім. В. М. Корецького та проєктом Спеціального представника Головування ОБСЄ – Координатора проєктів в Україні «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпеченні доступу до правосуддя в умовах війни».

Дата оприлюднення: 13 червня 2024, 13:11

Дата останнього оновлення інформації: 13 червня 2024, 13:19