flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна палата скасувала виправдувальний вирок експосадовцям Укрзалізниці

19 лютого 2024, 11:30

16 лютого 2024 року Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на вирок ВАКС від 18 лютого 2022 року, яким  трьох експосадовців  АТ «Укрзалізниця» визнано невинуватими у зловживанні службовим становищем під час надання пільгових тарифів на вантажоперевезення та виправдано.

Особи обвинувачувалися у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України.

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора, скасувала вирок ВАКС та ухвалила новий вирок, яким:

ексзаступнику генерального директора Укрзалізниці призначено покарання у виді позбавлення волі на строк три роки шість місяців;

колишньому начальнику комерційного управління Укрзалізниці та заступниці начальника філії з комерційних питань Центру транспортної логістики Укрзалізниці призначено покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Обвинувачених позбавлено права обіймати посади на підприємствах, установах і організаціях державної чи комунальної форми власності, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на строк три роки зі штрафом у розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень (сімнадцять тисяч гривень).

На підставі ст.75 КК України обвинувачених звільнено від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та встановлено їм дворічний іспитовий строк.

Цивільний позов у справі задоволено і стягнуто солідарно з обвинувачених на користь АТ «Укрзалізниця» 69231464, 07 (шістдесят дев’ять мільйонів двісті тридцять одна тисяча чотириста шістдесят чотири) гривні 07 копійок.

Вирок набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржений протягом трьох місяців безпосередньо до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Дата оприлюднення: 19 лютого 2024, 11:18

Дата останнього оновлення інформації: 19 лютого 2024, 11:30