flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжні заходи трьом особам, які підозрюються у спробі надання неправомірної вигоди керівництву САП і НАБУ

15 червня 2020, 16:53

У понеділок, 15 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід першому заступнику Головного управління Державної податкової служби в Києві у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 84 080 000 гривень.

Також взято під варту колишню керівницю одного з департаментів ДФС України з альтернативою внесення застави у розмірі 120 024 200 гривень. Строк дії запобіжних заходів – до 10 серпня 2020 року включно.

Нагадаємо, 12 червня, працівники НАБУ та САП задокументували факт надання високопосадовцем, разом з іншими особами, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та САП в розмірі 6 млн доларів США.

У неділю, 14 червня, ВАКС обрав запобіжний захід колишньому директору з правових питань однієї з компаній у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 40 358 400 гривень. Станом на понеділок, 15 червня, за вказану особу внесено заставу.

У разі внесення застави, на підозрюваних покладаються процесуальні обов'язки: прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора та суду; не відлучатись з міста Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин, викладених у підозрі, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду; носити електронний засіб контролю.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 15 червня 2020, 16:55

Дата останнього оновлення інформації: 15 червня 2020, 16:53