flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням ексголови НАЗК у зв'язку із закінченням строків давності

26 травня 2020, 17:37

У вівторок, 26 травня, у Вищому антикорупційному суді відбулось судове засідання за обвинуваченням колишньої голови Національного агентства з питань запобігання корупції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (недостовірне декларування) КК України.

22 травня 2020 року обвинувачена подала до суду клопотання про звільнення її від кримінальної відповідальності та закриття справи у зв'язку із закінченням строків давності, прокурор не заперечував проти вказаного клопотання.

Нагадаємо, досудове розслідування за фактом недостовірного декларування правоохоронні органи розпочали у жовтні 2017 року. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду наприкінці листопада 2019 року.

Зважаючи на те, що строки для притягнення до кримінальної відповідальності закінчилися у квітні 2020 року, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання обвинуваченої, звільнила її від кримінальної відповідальності і закрила кримінальне провадження.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 26 травня 2020, 17:39

Дата останнього оновлення інформації: 26 травня 2020, 17:37