flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС наклав грошове стягнення на нардепа ВРУ поточного скликання через неприбуття на допит

14 квітня 2021, 11:15

У вівторок, 14 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та наклав грошове стягнення у розмірі 1 135 гривень на народного депутата Верховної Ради України потчоного скликання за неприбуття на виклик для допиту в якості свідка.


Під час судового засідання слідчий суддя ВАКС заслухав доводи детектива, який зазначив, що народного обранця, починаючи із серпня 2020 року, періодично викликали до НАБУ як свідка. Нардепові неодноразово направлялися повістки про виклик на допит. Тож він, будучи належно повідомленим про необхідність з’явитися до детектива, ухилявся та продовжує ухилятися від явки для участі у проведенні процесуальних дій без поважних причин.

Детектив повідомив, що народний обранець мав надати показання у кримінальному провадженні від 14 липня 2020 року щодо можливого отримання ним близько 1 млн грн компенсації вартості оренди житла в Києві. Проте, депутат на допити не з’являвся та про причини свого неприбуття орган досудового розслідування не повідомляв.

Враховуючи викладене, слідчий суддя ВАКС дійшов висновку, що народний депутат, будучи належно повідомленим про необхідність з'явитись до уповноваженої особи, без поважних причин не виконав покладений на нього процесуальний обов'язок.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 14 квітня 2021, 11:24

Дата останнього оновлення інформації: 14 квітня 2021, 11:32